Dernekçilik

12 Eylül 2020 Muharrem Yılmaz Yoruma Kapalı

Yazan: Deniz Süerkan

İnsanlar neden Derneklere üye olurlar?

Sektörel çalışmaları takip edebilmek için, yeni insanlarla tanışıp çevre genişletmek için, en yakın arkadaşınız istediği için, sadece ismim gözüksün aman popüleritem sarsılmasın diye, derneğin sadece ayakta kalabilmek için düzenlediği ücretsiz organizasyonlara katılıp, fotoğraf çekip sosyal medyada gözükmek için, sırf bir yere ait olmak duygusunu sevdiğiniz için, derneğin sıkça isminin duyulmasına istinaden “bende üye olayım da benim de adım dernek ile anılsın” demek için ve benzeri sizin de sayabileceğiniz farklı sebeplerden dolayı derneklere üye oluyoruz.

Yani aslında bir derneğe üye olmanın asıl amaçları olan; bulunduğunuz sektörü takip etmek, verilen eğitimlerden faydalanmak, o ücretsiz verilen gezilere katılıp, bilmediğiniz yerleri ve mekanları görüp, ileride ki organizasyonlar da kullanmak, yerel hizmetlerle tanışıp, iş yaptığınız da uzaktan da olsa telefonda konuşurken yüzünü gözünüzün önüne getirip birlikte yaşamış olduğunuz bir anı konuşmaya ekleyip ortamı yumuşatmak için üye olan kaç kişi var.

Üye olmanın avantajlarını sayıp dökebileceğimiz, hem arkadaşlık hem de iş ile ilgili çevre genişletebileceğimiz çok şey var ve sizlerin de bahsetmek istediği bir çok konu olduğuna eminim.

Dernekler sadece eğlenmek için ücretsiz organizasyonlar düzenlemiyor, sosyal medyada gözükmek için eğitimler organize etmiyor, bunların hepsi hem sektöre bir katkı hem de daha fazla şey organize edebilmek için yeni üye kazanmanın bir yolu. Her bir yeni üye hem Derneğin ismini yükseltmekte hem de yapacağı çalışmalar için ayakta kalmasını sağlamaktadır. Ama tabi sadece üye olup, bir yerde “ben falanca derneğine üyeyim” demekle de olmuyor, üyesi olduğunuz derneğin sürekliliği için yapılması gereken tek şey sene de bir kez üye aidatını ödemek.

Bir derneğe üye olup, her türlü imkanından gönül rahatlığı ile yararlanan kaç kişiyiz?

Sağlıcakla Kalın

Deniz.