• Anasayfa
  • CHP Kocaeli Milletvekili Sayın Haydar Akar’ı Ziyaret Ettik

CHP Kocaeli Milletvekili Sayın Haydar Akar’ı Ziyaret Ettik

28 Temmuz 2020 mice Yoruma Kapalı

Sektörümüzü, ekonomik ve endüstriyel büyüklüğümüzü, sektörün son beş yıldır aldığı yaraları, pandemi kaynaklı krizle birlikte artan sorunlarımızı ve taleplerimizi her yerde herkese anlatmak adına durmadan devam ediyoruz.

Bugün, Meclis’te TBMM Başkanvekili, CHP Kocaeli Milletvekili Sn. Haydar Akar ile bir araya geldik.

Sayın Vekilimiz ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede tüm sektörlerin 01 Haziran itibariyle tedbirli normalleşme kapsamında hayatına devam ettiklerini, sektörümüzde ise bir kapatma olmamakla birlikte kamu bürokrasisi tarafında yapılan bazı açıklamaların sektörümüz ve hizmet verdiğimiz müşteriler nezdinde kapalı gibi algılandığını ifade ettik.

Tedbir ve önlemlerle etkinlik yapmanın mümkün olduğunu ve bunu yetkinliği ve sektörel birikimi yüksek sektör olarak bizlerin rahatça yapabileceğini ve hazır olduğumuzu paylaştık.

Organizasyonların Eylül ayı ve sonrasına ertelendiğini, bu bağlamda öncelikli söylem desteği gelmemesi ve sektörün Eylül ayı ve sonrasında hayatına devam edememesi durumunda binlerce şirketin kapanma ve maalesef binlerce personelin de işsiz kalmasıyla karşı karşıya olduğumuzu aktardık.

Şehir ve yerel ekonomileri besleyen, nitelikli ve gelir grubu yüksek misafir profiline hizmet veren, 50 civarında yan sektörü ayakta tutan bu koca ekosistemin destek almadan hayatta ve ayakta kalmasının mümkün olmadığını ilettik.

01 – 04 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz, 3500 civarında toplam katılımcının katıldığı, 14 farklı oturumda sektörün bir araya geldiği, sorun, problem, çözüm önerileri ve kriz sonrasına ışık tutacak yol haritasının ortaya çıktığı Ulusal MICE Çalıştayımızın raporu ve gerek sektörümüzü anlatan gerekse de taleplerimizi içeren mektubumuzu arz ettik.